marți, 11 ianuarie 2011

Negresa cu crema de vanilie

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
Pt.blat :
4 oua
o cana de zahar
1/2 cana de ulei
1/2 cana de lapte
1 praf de copt
o cana jumate de faina
Pt. crema:
55 g unt/margarina
150-250 g zahar pudra
5 ml esenta de vanilie
o budinca de vanilie
lapte
Sau: un plic de crema de vanilie din comert
Pt. glazura:
115 g cicolata amaruie
15 g unt
Sau: un plic de glazura din comert
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat galbenusurile se freaca cu uleiul, laptele, praful de copt stins.
Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusurile frecate cu celelalte ingrediente apoi se omogenizeaza compozitia si spre sfarsit se pune faina. Se amesteca bine apoi se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata pentru 30 de minute la foc potrivit.
Crema se prepara astfel:
Eu am facut crema dintr-un plic de crema din comert dar se poate prepara astfel:
Se bate cu mixerul untul cu zaharul si separat se prepara budinca cu instructiunile de pe plic se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat bine cu zahar si esenta de venilie.
Eu am taiat blatul in doua si am pus crema dar se poate pune peste blat crema obtinuta si se da la rece pt 2-3 ore.
Glazura eu am facut dintr-un plic din comert; dar se poate prepara astfel:
se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic si cand se raceste putin, setoarna peste prajitura si se da la rece.
Pofta Buna!!!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu