marți, 11 ianuarie 2011

Tort Mocca

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pt blat:
9 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de apa
9 linguri de faina
1 praf de copt
5 lingui de cacao
10 g ness
Pt Crema:
2 plicuri budinca de ciocolata
700 ml lapte
150 g zahar
200 ml frisca
10 g ness
esenta de rom
Pt.decor
300 ml frisca
Mod de preparare:
Blatul se pregateste astfel:
Bati spuma albusurile cu 4-5 linguri de zahar, apoi adaugi apa, praful de copt stins,faina, cacao si nessul
Amesteci usor, apoi incorporezi galbenusurile batute cu 4-5 linguri de zahar.
Rastorni compozitia i tr-i tava rotunda, unsa si tapetata si o dai la cuptor pt 30 de minute.
Crema se pregateste asa:
Prepari budinca dupa instructiunile de pe plin si apoi o lasi la racit.Cand e rece , o amesteci bine cu frisca batuta, cu esenta de rom si cu nesul.
Tai blatul in doua sau trei si il umpli cu crema.Apoi imbraci tortul cu frisca batuta bine.
Decorezi tortul dupa bunul plac.
:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu