Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Pt blat:
7 oua
9 linguri de zahar
1 praf de copt
8 linguri de faina
100-200 g nuca( dupa preferinta fiecaruia)
Pt sirop:
200 ml lapte
1 esenta de rom
5 linguri de zahar
Pt crema:
2 plicuri de budinca cu gust de caramel
600 ml lapte
5 linguri de zahar
250 g margarina
Mod de preparare:
Blatul se face astfel:
-se bat albusurile cu putina sare spuma,adaugi zaharul, iar dupa topirea acestuia se adauga galbenusurile,praful de copt,faina,nuca macinata.
-se unge si se tapeteaza o tava,se pune compozitia si se da la copt la foc mic,se testeaza cu scobitoarea ca sa se vada cand e copt.
Siropul se face astfel:
-fierbi laptele cu zaharul pana la topirea acestuia, cand se raceste adaugi esenta de rom, cu acest siropt se insiropeaza blatul.
Crema se prepara astfel:
-fierbi lapte si adaugi praful de budinca amestecat cu zaharul si dizolvat in putin lapte rece, le fierbi impreuna pana se ingroasa se lasa sa se raceasca si cand este calduta budinca o amesteci cu margarina.
-se intinde crema rece peste blat.
-se decoreaza cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu